24 APRIL 2019 • STOCKHOLM

Ny teknik som ger nya affärer – en heldag om digitala acceleratorer

Med över 30 talare på plats ger NEXT dig en heltäckande bild av det senaste inom digitaliseringen just nu.

Fokus är på de digitala acceleratorer och den teknik som driver transformation och nya affärsmöjligheter, med ämnen som AI, Innovation, Blockchain, Collaboration, Machine Learning, Data och Analys, IoT – med flera. På scen står keynotetalare, entreprenörer, it-experter och företag som berättar om sin verklighet.

Vi utlovar många case och exempel på digitalisering från olika branscher och företag, både från offentlig och privat sektor, dessutom tips från startups, frukostseminarier, en levande utställningsyta och nätverkande aktiviteter.

NEXT är både ett brett och djupt event för it-beslutsfattare. Varmt välkommen!

Talare

Program

07.45 - Registreringen öppnar

Kom gärna i god tid innan programmet på scen drar igång.

Frukostseminarium: När digitalisering händer – det plattformsbaserade företaget

Nya typer av spelare tar sig in på de traditionella företagens arenor och utmanar med nya affärsmodeller och erbjudanden. Vad som är särskiljande för dessa spelare är att deras teknik gör att de kan förflytta sig snabbare, mer flexibelt och i större skala – vilket skapar förutsättningar för verklig konkurrenskraft.

Välkommen till ett seminarium som utmanar sättet att tänka kring digital förmåga.

Från seminariet får du med dig en förståelse för low-code som koncept och hur du genom ett plattformsbaserat synsätt kan snabba upp digitaliseringstakten, öka konkurrenskraften och minska komplexiteten i teknikportföljen.

Frida Höök, CMO, Flowfactory

Frukostseminariet kräver separat anmälan, mer information får du som är anmäld ca en vecka innan eventet.

Välkommen till NEXT 2019

Dagens moderator Katarina Strömberg, hälsar dig välkommen till en dag där affärsmöjligheterna med tekniker som AI, blockkedjan, internet of things och mycket mer är i fokus.

Disruption, innovation and combining new technologies

Märtha Rehnberg, Co-founder of DareDisrupt, Disruption advisor to the Danish Government and the European Commission, talks on responsible disruption.

How is disruption different from innovation? How can it be a strategic decision to aim for disruption? and why bother? In her talk, Märtha will talk about new technologies, new value shifts, and the role Sweden might play in bringing forward solutions the world actually needs.

Märtha Rehnberg, Co-founder and Partner, DareDisrupt & hyllad global talare

Analysen: Från digital trend till verklig affärsnytta

Ny teknik ger nya möjligheter att investera och innovera, men ändå lyckas vi inte alltid skala upp våra idéer och hitta affärsnyttan med dem.

Hur ska vi agera för att kapitalisera på tekniken och därmed få konkurrensfördelar? Vilka är faktorerna som hindrar företag och organisationer från att lyckas skala upp?

Stefan Gustavsson från Gartner delar insikter kring de senaste trenderna på den digitala agendan och bjuder på viktiga observationer från olika industrier. Vad händer inom olika industrier och vilka kan vi se som goda exempel?

Stefan Gustavsson, Nordic Lead, Digital & IT Strategy, Commercial Industries, Gartner

10.15-10.45 - Kaffepaus

Fika serveras i utställningsytan. Nätverk- och mingelvänligt.

Re-imagine the future

We are living in a world where new realities seem to emerge every day: new technologies, new behaviours, new politics. This talk will focus on developing an approach to better process, think, and act in this newness.

Angela Oguntala is a Director at Greyspace, a design and futures consultancy. She has worked in education, healthcare, finance, fashion, sustainability and in various other spaces across culture and technology. Her clients range from small organizations to Fortune 500 companies.

Angela Oguntala, Director at Greyspace, TEDx-talare

Så kommer du igång med AI – och så kan vi använda AI smartare

Christian Landgren, Iteams grundare och VD, vill ge en optimistisk bild av hur en värld med bättre använt AI kan se ut. Framför allt tror han att AI kan göras betydligt mer människocentrerat och hjälpsamt än det är på många håll idag.

Allvarliga problem, som hur tillväxttakten globalt ska kunna upprätthållas på ett miljömässigt hållbart sätt, bör välfungerande AI kunna hjälpa till att lösa.

Christian tänker även prata om de utmaningar med AI som de flesta företag står inför idag och ge konkreta tips för hur man kan komma igång, något han kallar för Applied AI.

Christian Landgren, VD och grundare, Iteam

Leda i förändring – så får du med dig medarbetarna!

Dagligen triggar vi igång hot-respons i våra medarbetares hjärnor, utan att ens vara medvetna om det. Det resulterar i att de blir passiva, mindre samarbetsvilliga och får begränsad tillgång till sin analytiska och kreativa förmåga.

För att få med alla medarbetare i ständig kompetensutveckling och förändringsarbete behöver vi göra tvärtom. Men hur? Anna Gullstrand ger dig ny kunskap, tips och trix baserat på den senaste forskningen inom neuroledarskap.

Anna Gullstrand, Facilitator & grundare, Studio How

12.00-13.00 - Lunch

Lunch serveras i utställningsytan.
Här finns även ämnesbord för dig som vill diskutera spännande ämnen över lunchen.

Fyra parallella kunskapsspår

Välj mellan Collaboration/Innovation, Digitala plattformar, AI eller Data & analys.
Passen är 25 minuter långa med 5 minuters paus mellan varje spår.

13.00-13.25

Lokal C1

Därför blir it och marknad ett på Telenor – lärdomar och tips

På Telenor har it-avdelningen och marknadsavdelningen börjat arbeta ihop. På riktigt. Varför valde företaget att ta det steget och vilka vinster kan de se?

Hör Christian Roth, CIO, och Linda Wetterborg, Marknadschef, berätta om en resa som resulterat i att drygt 120 personer jobbar i korsfunktionella team och ta del av deras framgångstips och viktiga lärdomar.

Christian Roth, CIO, & Linda Wetterborg, Marknadschef, Telenor Sverige

Lokal C2

IoT – Internet again!

Internet förändrade världen genom att sammankoppla människor och organisationer och i viss utsträckning möjliggöra digitala processer. Ingen förstod vad som höll på att hända och nu 20 år senare ser vi vilken enorm påverkan internet haft på alla och allt.

Med IoT kan vi nu även ansluta den fysiska världen och de närmaste 20 åren kommer innebära en ny omgång av enorm förändring och det är hög tid för alla som vill komma starka ur denna transformation att agera. Magnus Melander pratar om vad det är som händer, varför nu och hur långt vi har kommit idag.

Magnus Melander, grundare, Things

Lokal C3

AI som du kan lita på

I takt med att AI appliceras i allt fler sammanhang blir det allt viktigare att se till de etiska aspekterna kring AI.

De komplexa maskinlärande modellerna bakom många av systemen har per definition ofta svårt att förklara sina beslut. De lär sig dessutom allt de vet från de data de tränas på, vilket ställer höga krav på datakvalitet för att undvika bias och oönskade effekter såsom fördomsfull AI.

Vad bör du se upp med och vad bör du praktiskt tänka på vad gäller till exempel teknik, team och data för att se till att AI-systemen som utvecklas är rättvisa, ansvarsfulla och transparenta?

Josefin RosénPrincipal Advisor in Advanced Analytics and Artificial Intelligence, SAS Institute

Lokal C4

Hur ett datadrivet arbetssätt kan göra arbetsvardagen roligare

Det är över tio år sedan den första smarta telefonen lanserades och den har haft stor och mestadels positiv påverkan på hur vi kommunicerar med varandra. Hur kan vi genom att jobba datadrivet få en liknande positiv påverkan i vår arbetsvardag?

Här får du exempel på hur ljus framtiden kan vara när man väl har blivit kompis med sina data, och lärt sig att använda dem till att förbättra sin egen vardag.

Salla FranzénGroup Chief Data Scientist, SEB

13.30-13.55

Lokal C1

När mjukvaran bromsar affären

Det kan vara frestande att investera i ny teknik genom att helt skriva om sin mjukvara. Att på så vis undkomma den nuvarande mjukvaran som är tidsödande, på gränsen till omöjlig, att ändra; att undkomma att mjukvaran blivit ett hinder för nya och bättre affärsmöjligheter.

Men tänk om det inte alls är ett tekniken som orsakat problemen! Tänk om viktiga orsaker sitter i ledningens beteende?

Då skulle ett rent teknikskifte vara en dyr och mycket riskfylld strategi, som med stor sannolikhet är dömd att upprepa tidigare mönster och resulterat.

Per-Olof Bengtsson, Ph.D. från Factor10, berättar hur vi lätt hamnar i den onda cirkeln och om fem åtgärder ledningen kan göra för att vända situationen till framgång.

Per-Olof Bengtsson, Ph.D., Factor10

Lokal C2

Low Code – ett enklare sätt att accelerera digitalisering

Dagens it-avdelningar tampas med svårigheter att rekrytera utvecklare, hantera legacy, konsolidera system och samtidigt vara med och stödja affären med verksamhetsutvecklingsprojekt. Finns det andra sätt att leverera applikationer och it-stöd utan att skaffa en armé av utvecklare?

Low Code är en ny systemflora med bakgrund från BPM Workflow & RAD som ger löften om att kunna revolutionera sättet som applikationer tas fram.Under detta pass kommer du att få ta del av exempel från bland andra Apoteket, IKEA, Essity, Vasakronan och Selecta, som har kunnat ersätta traditionell systemutveckling och dyra kundanpassningar av affärssystem med Low Code.

Tobias Andersson, COO, Barium AB, Mika Jolanki, CTO, Barium AB

Lokal C3

Hur du undviker att få sparken av ditt AI

Världen förändras, och det måste även du. Eller? Eftersom AI blir en allt mer vanlig del av samhället vill några av oss veta om vi kommer att ha ett jobb imorgon. Stefan Månsby berättar om vilka.

Kommer AI verkligen att förändra allt och vi bli ersatta av maskiner? Låt oss se på saken ur ett filosofiskt perspektiv och fördelarna med AI och hur de redan bidrar till samhället. Men även på de saker som AI är dåliga på i jämförelse med oss människor.

Stefan Månsby, Chief Evangelist & VP Big data, Basefarm

Lokal C4

Hitta affären genom att arbeta datadrivet från start

När kunden inte längre besöker bilhallen, hur möter en traditionell bransch den utmaning som den digitala köparen medför?

Genom att samla branschen och ta kontroll över sina data kan bilhandlaren möta kunden tidigare i hans eller hennes resa att köpa bil, bli mer vägledande och på bästa möjliga sätt matcha rätt bil med individen. Följ med på en berättelse om hur Blocket-utmanaren arbetar med data och analys för att skapa en bättre bilaffär – för alla.

Jennie RassoolHead of Analytics & Product, Wayke

14.00-14.25

Lokal C1

Att bygga ett innovationscenter – utmaningar och lärdomar

I somras rekryterades Paula Fagerlund, som har lång erfarenhet av digitalisering och transformation i det privata näringslivet, till Arbetsförmedlingen. Där blev hennes uppdrag att bygga upp ett Innovationscenter, som hade drivits som ett pilotprojekt i ett antal år.

Hör henne berätta om hur man jobbar med innovation inom offentlig sektor. Vilka utmaningar finns och vad kan den privata och den offentliga sektorn lära av varandra?

Paula tar upp såväl den kulturella som den tekniska utmaningen som arbetet innebär.

Paula FagerlundHead of Center of Digital Innovation, Arbetsförmedlingen

Lokal C2

Blockkedja – från buzz till praktisk användning

Lösningar som bygger på blockkedjan skapar nya affärsmöjligheter, försvårar finansiell kriminalitet och revolutionerar kontraktshantering och transaktioner.

Berit Behring, VD på Danske Bank Sverige, ger praktiska exempel på hur Danske Bank konkret arbetar med blockkedjeteknik i dag och hur visionen framåt ser ut.

Berit BehringVD, Danske Bank Sverige

Lokal C3

Artificiell intelligens och säkerhet

Artificiell intelligens skapar stora möjligheter för både affärer men även mänskligheten i sig.

Men vad är egentligen säkerhetsfrågorna och kan det vara så att AI egentligen kan höja säkerheten?

Åsa Schwarz, Security Specialist & Swedish novelist, Head of Business Development & Public Relations at Knowit Cybersecurity & Law

Lokal C4

Redhawks digitalisering vinner hockeymatcher

Ishockeyklubben Malmö Redhawks, en av Sveriges främsta, har som otvetydigt fokus att vara bäst på spelarutveckling.

Vägen dit har inte varit enkel men med en väldigt tydlig strategisk inriktning, ett stort mått av disciplin och tålamod samt organisationens samlade kompetens har förutsättningar skapats för klubbens nytänkande och innovationsförmåga.

Malmö Redhawks framsteg genom digitalisering finns inom flera områden: nya arbetssätt, bättre struktur på data, ökad kompetensutnyttjande och en tidigare helt otänkbar analysförmåga.

Jens Hemström, Affärsutvecklingschef hos Redhawks, bjuder inte bara på ett roligt inspel från elitidrottens värld, klubbens utmaningar och grundförutsättningar för framgång är inte så annorlunda än på ditt företag – eller?

Jens Hemström, Affärsutvecklingschef, Malmö Redhawks

14.30-14.55

Lokal C1

Det livslånga lärandet – människa och maskin

Hur blir du framgångsrik i ditt livslånga lärande? Har du rätt verktyg för att lyckas? Artificiell intelligens och teknologisk automation förändrar sysselsättningsläget på bred front i ett globalt perspektiv. Och även om teknisk innovation alltid har förändrat utgångspunkterna för de kunskaper och förmågor som är efterfrågade på arbetsmarknaden så går det fortare nu än någonsin.

Med ett metodiskt tillvägagångssätt och lite eftertanke kan du äga ditt livslånga lärande och hålla dig relevant i din roll även när robotarna blir en större del av vår vardag.

Tobias NybergSenior Reskilling Advisor, Galestro AB

Lokal C2

Så kan virtual reality göra onboarding snabbare, billigare och bättre

Risken är stor att din arbetsplats eller ditt yrke kommer att upphöra eller förändras drastiskt inom fem år. Enligt forskning på området minskade "livslängden" för en yrkeskunskap från 30 år 1984 till 5 år 2014!

För anställda innebär det att de ständigt måste utbilda sig för att ha en chans att lyckas, och för oss som arbetsgivare som vill ha ett kompetent team att vi måste öka investeringen i träning och utbildning kraftigt.

Andreas Södermark, berättar om den ökande betydelsen av en fungerande onboarding av anställda och behovet av att kontinuerligt träna dem genom att berätta om hur Euvic har jobbat med Arriva. Med ett specialbyggt LMS-system och VR-utrustning hjälper Euvic dem att träna och onboarda sina bussförare, snabbare, billigare och med högre kvalitet än tidigare.

Andreas Södermark, CEO, Euvic

Lokal C3

Conversational experiences with digital friends

Consumers are moving from classic digital channels to conversational channels, like voice and chatbots. This big shift will result in a more natural and seamless experience.

Interaction with digital solutions will feel the same as interacting with colleagues, friends and family. Digital solutions will become our digital friends.

Chris will explain the huge benefits of this shift for both, consumers and organizations. He will explain how to create a digital friend and how your organization can benefit most from it.

Chris den ArendChatbot Lead, Sogeti

Lokal C4

Implementering av AI i praktiken

En föreläsning om hur man undviker hypen och tar till vara affärsnyttan.

Att ställas inför att skapa ett AI-baserat system till ett företag kan tyckas vara en omöjlig utmaning. Under denna föreläsning kommer det tas upp om hur man kan tänka och prioritera om AI och maskininlärning. Vilka delar bör man satsa på och vilka får störst effekt i praktiken.

Kajsa Norin, Data Scientist

14.55-15.25 - Kaffepaus

Fika serveras i utställningsytan. Nätverk- och mingelvänligt.

An optimistic Digital Transformation Journey

Thi Nguyen, Head of Operational Excellence at Siemens, shares the story about how a lean team of 3 colleagues achieved global transformation of sales back office organization.

Learn more about how they utilized innovative technology Process Mining based on Celonis to drive digital transformation, applied agile methodologies in a non-software development environment, and established a new paradigm shift of applying the Digital Twin of Organization.

Thi Nguyen, Head of Operational Excellence within the Division Digital Industries, Siemens

Paneldiskussion: Så ser startup-bolagen på teknikens möjligheter

Fyra startup-bolag som jobbar med innovativa tekniker som blockchain och AI ger sin syn på framtiden. Var ser de nya affärsmöjligheter och vad tror de är avgörande för att tekniken verkligen ska kunna leda till utveckling och innovation?

Passa på att ställa dina frågor till vår panel – här deltar du i publiken interaktivt via mentometer, för en mer dynamisk frågestund.

Tove Andersson, CMO, Superblocks, Robin Mellstrand, CEO & Co-founder, Loop54, Oliver Molander, Head of Sales & Partnerships, Peltarion, och Anders HardebringVD & Medgrundare, Imagimob

En berättelse om jordbruk, religion, vapen, robotar och mänsklighetens framtid!

Ashkan Fardost avslutar dagen med sina skarpa spaningar, sin omvälvande syn på framtiden och sina iakttagelser av hur teknik och digitalisering påverkar oss, våra företag och samhället i stort.

Hans mål är att inspirera till förändring och visa hur vi kan använda teknik och digitalisering till vår fördel. Och på vägen dit lockar han oss att både skratta och le igenkännande.

Ashkan föreläser om digitaliseringen, människan och framtiden baserat på filosofi, antropologi och teknologi. Han djupdyker i människans historia och sätt att vara, för att förstå vart teknologin kan leda framöver. Välkommen till en berättelse om jordbruk, religion, vapen, robotar och mänsklighetens framtid!

Ashkan Fardost, Entreprenör, Forskare och hyllad föreläsare

After Work & nätverksvänligt mingel

Avsluta dagen på topp och häng kvar en stund i vårt utställningsområde och mingla med deltagare, talare och partners.

Med reservation för eventuella ändringar.

Det här får du som deltagare

  • De viktigaste och mest relevanta digitala trenderna just nu
  • Konkreta tips på hur du nyttjar de nya teknikerna och skapar nya affärsmöjligheter
  • Mat, dryck och AW-mingel – vi håller din energi på topp under hela dagen
  • Hjälp med att nätverka med hundratals it-beslutsfattare från hela Sverige
Bilder från NEXT 2018
Bilder från NEXT 2018

Ett urval av företagen du möter på NEXT

Plats: Stockholm Waterfront

NEXT arrangeras på Stockholm Waterfront Congress Centre. Perfekt läge vid Centralstationen, modern miljö och bra service – här finns alla förutsättningar för att du ska trivas under dagen.

När: 24 april, ca kl. 08.00 – 17.00 (AW från ca kl. 17.00)
Adress:
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm

Målgrupp: It-chefer, CEO och VD, Affärsutvecklare, Affärsområdeschefer, Verksamhetsområdeschefer, It-arkitekter, CIO, CDO – eller liknande roller som it-ledare och beslutsfattare.

Våra partners

Easit

Euvic

Barium

Basefarm

Basefarm är den ledande driftleverantören av affärskritiska applikationer och vi brinner för det vi gör. Vi fokuserar på en enda sak; vi säkerställer att våra kunders tjänster alltid är tillgängliga. Våra kunder har affärskritiska tjänster och är därför helt beroende av att deras tjänster fungerar.

Det är därför de väljer att outsourca sin IT-drift till oss och väljer att stanna kvar hos oss. Vårt engagemang för våra kunder är djupt rotat i vår kultur och något som varje medarbetare på Basefarm alltid prioriterar högt. Vårt uppdrag är att möjliggöra våra kunders framgång genom de bästa tekniska lösningarna.

ReLicense

Sogeti

Flow Factory

Hydro66

T-Systems

A strong partner – worldwide
T-Systems is a leading provider of information and communications technology (ICT) solutions and services in Sweden.

T-Systems in Sweden combines skills in IT and telecommunications, supporting customers along the entire value chain. The Scandinavian company focuses on five core markets: manufacturing, automotive, retail, telecommunications, and the utility sector. From sites in Malmö and Stockholm, the ICT specialist delivers solutions that meet the requirements of international organizations, such as Thule. With its industry-specific expertise and cutting-edge ICT technology, T-Systems in Sweden helps increase customer flexibility.

T-Systems offers services that cover all aspects of ICT – from infrastructure, to solutions, to the assumption of responsibility for entire business processes.

Bli partner!

Bli partner till NEXT och kombinera upplevelse med exponering.
Hör av dig till oss så berättar vi mer om möjligheterna.

Anmäl intresse »

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Programansvarig
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Caroline Askheim
Marknad/Deltagare
0705-778 108
caroline.askheim@idg.se

Felicia Steen
Projektledare
0735-982 220
felicia.steen@idg.se

Alexandra Appelqvist
Projektledare Partners
0733-358 681
alexandra.appelqvist@idg.se

Håll dig uppdaterad om NEXT 2019

Lämna din intresseanmälan nedan så håller vi dig uppdaterad!