8 MAJ 2018 • STOCKHOLM

ANMÄLAN

Välkommen till NEXT 8 maj i Stockholm

AI, blockkedjan, machine learning och internet of things är inte bara spännande tekniker – de är de digitala acceleratorer som driver transformation och en förutsättning för framtida affärer.

NEXT är ett nytt event från Computer Sweden som vänder sig till dig som affärsområdeschef, affärsutvecklare, CEO, CDO, CIO, it-arkitekt, it-beslutsfattare, strateg eller liknande – och som vill få koll på hur du bäst utnyttjar nya digitala verktyg och tekniker.

Dagen bjuder på många konkreta case och exempel på digitalisering från olika branscher och företag. Keynotetalare och expertutlåtanden blandas med djupgående ämnesspår, frukostseminarier och möjlighet till nätverkande – allt för att du ska få de redskap du behöver för att hänga med i utvecklingen.

Anmäl dig senast 28 mars – spara 1000 kr på biljetten

Möt några av dagens talare

Talarlistan uppdateras löpande med nya namn.

Fler talare presenteras löpande!

Lämna din mailadress så håller vi dig uppdaterad.

 • Du förbinder dig inte till någonting i detta läge och din e-postadress kommer inte att föras vidare till någon extern part.

Det senaste under ett och samma tak

Med över 25 talare på plats ger NEXT dig en heltäckande överblick på det senaste inom digitaliseringen just nu. Inspirerande keynotetalare och experter blandas med konkreta kunskapsspår, frukostseminarier och nätverkande aktiviteter.

Här får du lära dig mer om:

 • Artificiell Intelligens

 • Blockchain

 • Collaboration

 • Data och analys

 • Innovation

 • Internet of Things

 • Machine Learning

 • … och mycket mer!

Program

07.45 - Registreringen öppnar

Se till att befinna dig på plats i god tid innan programmet på scen drar igång och starta dagen med en god kopp kaffe.

Frukostseminarium – innovationsledning som förutsättning för digitalisering

KPMG CIO Survey 2017 visar att 60 procent av världens CIO:er försöker ta ansvar för innovation. Den främsta anledningen är att man behöver skapa förutsättningar för digitalisering och då organisationen inte är mogen för innovation når man inte fram med sina digitaliseringsinsatser. Men även om många CIO:er börjar förstå att man behöver förstå innovation är det ett stort steg kvar tills man förstår att man behöver förstå innovationsledning – det systematiska sättet att hantera kontinuerlig innovation.

Under detta frukostseminarium visar Håkan Ozan, head of innovation services på KPMG, varför innovationsledning är viktigt och hur man kan börja arbeta för att införa ett systematiskt innovationsledningsarbete.

Håkan Ozan, Head of innovation services, KPMG

Observera: Frukostseminariet kräver separat (kostnadsfri) föranmälan. Mer information kommer närmare eventet.

Välkommen till NEXT 2018

Dagens moderator, Katarina Strömberg, hälsar dig välkommen.

Opening keynote: Belinda Parmar

Vår inledande keynote talare ger inspiration och sätter tonen för dagen.

Dags att prototypa framtidens IoT-lösningar

Infrastrukturen för uppkopplade saker finns på plats och lågenergikretsarna är redo att beställas. Men hur ska lösningen egentligen se ut? Och hur uppfattas den av användaren? Ellen Sundh, creative technologist på Veryday, berättar om effekten av att prototypa din IoT-lösning tidig och testa den med användaren, där flera discipliner möts i samma fysiska prototyp för att besvara användarnas behov och kundens insikter.

Det är dags att gå från att gissa till att veta, mäta och lära sig om användarnas beteenden. Om tekniken är svaret, vad är då frågan? Och vad händer när man använder allmänheten som testbädd för att testa sina prototyper under ett år? Framtidens lösningar är användardrivna istället för teknikdrivna. Ellen Sundh visar hur!

Ellen Sundh, creativ technologist, Veryday

10.15 - Kaffepaus

Kaffe och andra godsaker serveras i vårt utställningsområde. Nätverk och mingel får du på köpet.

Här är it-trenderna som driver morgondagens affär

Just hemkommen från det amerikanska jätteeventet SXSW är Paulina Modlitba Söderlund, digital strateg och trendspanare, fulladdad med insikter kring morgondagens it-trender och teknik. Här berättar hon vilka tekniker som kommer att vara drivande i morgondagens affär och hur du kan dra nytta av dem.

Paulina Modlitba Söderlund, digital strateg

Keynote Partner

Insikter och kunskap från vår keynote partner. Mer information kommer.

Idéer är lätt – det hänger på genomförandet

Tobias Degsell är kreativitetsexpert och predikar gärna för företag och organisation om vikten av kreativitet, innovation och samarbete. Eller för att citera honom direkt: "Ideas are easy. Execution is everything. It takes a team to win."

Tobias Degsell, kreativitetsexpert, Combiner

12.00 - Lunch

Dags att fylla på med energi. Lunchen serveras i vårt utställningsområde.

Fyra parallella kunskapsspår

Välj mellan AI, Collaboration, Data & analys eller Digitala plattformar.
Passen är 25-30 minuter långa med en fem minuters paus mellan varje spår så att du kan välja fritt.

13.00 - 13.30

AI: Framtidens digitala transformation är redan här – SAS berättar hur och varför

Under de senaste åren har SAS, liksom många andra företag, jobbat intensivt för att förflytta sig in i en modern värld där molnlösningar, mobilitet, big data och uppkopplade apparater är en självklarhet.

Det arbetet har dock endast delvis inneburit ett skifte från en traditionell arbetsmodell till en verkligt digital. Det finns ett behov av ytterligare förändring som fullt ut utnyttjar digitaliseringens möjligheter och då krävs radikala åtgärder för såväl teknik som för processor och företagskultur. Mattias Forsberg, executive vice president, it & digital innovation på SAS, berättar om och visar exempel på hur det här nästa steget i den digitala transformationen kommer att se ut.

Mattias Forsberg, executive vice president, CIO, IT & Digital Innovation, SAS

Collaboration: Vågar du släppa in startups i företagets hjärta?

För att hitta nya möjligheter för digitala verktyg och för att kunna utvecklas, innovera och samarbeta ABB öppnat sitt allra innersta, sin forsknings- och utvecklingsavdelning, för 19 startupbolag. Peter Löfgren, initiativtagare till projektet som kallas SynerLeap, berättar om oväntade insikter och spännande vinster.

Peter Löfgren, vd och initiativtagare till SynerLeap samt Head of Strategic Collaboration & Business Development på ABB Corporate Research

Data & analys: Under huven på maskininlärning

Vi hör ofta att maskininlärning är förvånansvärt lättillgängligt – att man bara behöver doppa tårna och prova sig fram. Det finns en sanning i det, men vad är det egentligen som händer under huven? Vad är det för sorts algoritmer som körs och hur går det till?

Henric Jogin, technical director på IDG, går med hjälp av exempel och illustrationer (och pyttelite matematik), igenom grunderna för mekanismerna inom maskininlärning så att du lättare kan förstå vad det innebär att välja, lära upp (träna) och optimera en modell.

Henric Jogin, technical director, IDG

Digitala plattformar: Mer än krypto – blockkedjan levererar företagslösningar

Hur kan blockkedjeteknik hjälpa företag att lösa komplexa och kostsamma problem? Lisbeth Vigermyr visar i en övergripande, icke-teknisk presentation hur blockkedjan kan vara en möjliggörande teknik för företag. Hon lyfter fram de senaste användningsfallen från världens ledande företag som utnyttjar den växande teknikens stora potential.

Lisbeth Vigermyr, it-strateg

13.35 - 14.00

AI:

Programmet uppdateras med mer information om föreläsning och talare inom kort.

Collaboration:

Programmet uppdateras med mer information om föreläsning och talare inom kort.

Data & analys:

Programmet uppdateras med mer information om föreläsning och talare inom kort.

Digitala plattformar:

Programmet uppdateras löpande med mer information. Håll utkik!

14.05 - 14.30

AI: Beyond data driven, towards machine driven

This session will cover how to excel with your data driven Business, based on learnings from the Telecommunications area. It will pinpoint traditional blockers to becoming truly data driven, as well as how to overcome these. It will describe how to leverage Machine Intelligence (Machine learning and AI) to uncover hidden opportunities and automate, augment and amplify your business.

This session will also explain why data driven operations and business is not enough in Telecom for 5G and Internet of Things (IoT), and why Machine Intelligence (AI/ML) is key!

Finally, you will discover how Analytics as a Service (AaaS) in combination with distributed analytical capabilities in the Edge will help accelerate the business opportunities.

Ulrika Jägare, director analytics and machine intelligence, Ericsson

Collaboration: Så ger det agila arbetssättet nya affärsmöjligheter 

Mia Kolmodin, agil coach inom ledarskap, vet hur du genom att sätta användaren och medarbetarna i fokus lyckas med innovation även i en snabbrörlig komplex värld. Hör henne berätta varför det agila tänkandet leder till nya affärer och spännande möjligheter i en digital värld.

Mia Kolmodin, agil coach inom ledarskap, organisationsutveckling, user experience och produktledning, grundare av den agila konsultfirman Dandy People.

Data & analys: Lyckad maskininlärning kräver rätt data – inte bara mycket data

De flesta har insett potentialen i att ha tillgång till stora mängder data. För att lyckas skapa värde är det dock viktigt att ha rätt data, inte bara mycket data. Det innefattar till exempel att spara data på rätt sätt, att samla pålitliga mänskliga annoteringar och att instrumentera rätt delar av sin verksamhet för att samla in värdefulla signaler.

Daniel Langkilde visar hur du hanterar de praktiska utmaningarna förknippade med att framställa och hantera träningsdata.

Daniel Langkilde, co-founder & cpo, Annotell, expert på maskininlärning

Digitala plattformar: Flygledning på distans – den digitala flygplatsen

Saab och LFV erbjuder digitala flygledartjänster runt om i världen genom bolaget Saab Digital Air Traffic Solutions. Vd Johan Klintberg delar med sig av insikter av att skapa framtidens digitala flygtrafikledning i en bransch med rigorösa krav och regelverk. Johan förklarar hur den digitala tekniken transformerar hur flygplatser framöver utvecklas och samtidigt skapar en flexibel, effektiv och flygsäker tjänst. Den digitala flygplatsen förenklar logistik, trafikflöden och skapar nya värden för både kunder och användare.

Johan Klintberg, CEO Saab Digital Air Traffic Solutions AB

14.30 - Kaffepaus

Kaffe och andra godsaker serveras i vårt utställningsområde. Nätverk och mingel får du på köpet.

15.00 - 15.30

AI:

Programmet uppdateras med mer information löpande.

Collaboration: Så säkrar du rätt it-kompetens redan i dag

År 2022 kommer det att saknas minst 70 000 personer för att möta behovet av personal inom it-sektorn. Hur ska du som leder en teknikorganisation tänka och agera för att hantera den bristen på personal och kompetens? Hur kan ni organisera er utveckling utifrån ett försörjningsperspektiv? Hur kan man tänka för att skapa en organisation som är bra på att attrahera, rekrytera och behålla personal? Carl-Johan Hamilton, entreprenör inom it-sektorn, har ägnat de senaste tio åren åt att hjälpa CTO:er och CIO:er att lösa denna fråga och delar här med sig av sina bästa tips.

Carl-Johan Hamilton, entreprenör och delägare i Ants, ordförande i IT&Telekomföretagens IT-kompetensråd

Data & analys:

Programmet uppdateras med mer information löpande.

Digitala plattformar: Så fungerar VR och AR i verkligheten – case och exempel på affärsnytta

Eva Kindlundh kommer att berätta om hur VR/AR kan användas i praktiken. Det blir en spännande presentation av olika användningsområden för VR och AR i form av konkreta case som faktiskt använder tekniken i dag.

Eva Kindlundh, projektledare, Warpin Media

15.35 - 16.00

AI:

Programmet uppdateras med mer information löpande.

Programmet uppdateras löpande.

Data & analys:

Programmet uppdateras med mer information löpande.

Digitala plattformar: 

Programmet uppdateras löpande.

16.05 - 16.30

AI:

Programmet uppdateras med mer information löpande.

Collaboration: Att införa Devops i fyra steg – tips, råd och fallgropar

Förmågan att innovera och validera nya ideér börjar med att riktigt snabbt kunna testa små kodförändringar i en intern release, något som hanteras i metodiken kring DevOps. Det går att mäta hur nära DevOps organisationen är, var man ska börja och hur man följer upp förändringsarbetet som ofta involverar samarbete mellan olika team. DevOps är lika delar teknik, kultur och organisation, därför krävs att både affär, utveckling och drift förstår vinst och planen framåt. Cecilia Borg, vd på Citerus, delar med sig av tips, erfarenheter och vanliga fallgropar vid införandet av DevOps.

Cecilia Borg, vd Citerus

Data & analys:

Programmet uppdateras med mer information löpande.

Digitala plattformar:

Programmet uppdateras med mer information löpande.

16.30 - Mingelpaus

Grabba tag i något gott att dricka och passa på att sträcka på benen. Klockan 16.45 är det dags för dagens avslutande keynote-talare Jamie Bartlett.

Evening keynote: Jamie Bartlett, TED-speaker and author

Writer and journalist, Jamie Bartlett is a specialist in online culture and technology. Director of the Centre for the Analysis of Social Media at the think-tank Demos, Jamie is an expert in technology, society, politics and cyber security.He is also author of Radicals about political outsiders and best-selling The Dark Net about internet subcultures.

Jamie Bartlett, TED-speaker and author

AW och mingel

Avsluta dagen på topp och häng kvar en stund i vårt utställningsområde och mingla med deltagare, talare och partners. Smält dagens upplevelse, dela insikter och njut av något gott att dricka.

Med reservation för eventuella ändringar.

Det här får du som deltagare

 • Inspiration och praktisk kunskap från aktörer i framkant

 • En heltäckande överblick av de viktigaste digitala trenderna just nu

 • Konkreta tips och case på hur tekniken används i praktiken

 • Mat, dryck och AW – vi håller din energi på topp under hela dagen!

 • Nätverka med hundratals it-proffs från hela Sverige

Tips! Gå fler och spara ytterligare 10-15 % i grupprabatt

Inspiration och kunskap i toppklass

Computer Swedens event har de senaste åren fått toppbetyg av besökarna. Vår filosofi är att blanda inspirerande framtidsspaningar från ledande experter med konkreta kunskapsspår från välkända aktörer. NEXT är inget undantag. Här är din chans att få både bred och djup kunskap i teknik och verktyg som möjliggör nya affärer.

Plats: Stockholm Waterfront

NEXT arrangeras på Stockholm Waterfront Congress Centre. Perfekt läge vid Centralstationen, modern miljö och fantastisk service – här finns alla förutsättningar för att du ska trivas under dagen.

När: 8 maj, kl. 08.00 – 17.00 (AW från kl. 17.00)
Adress:
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm

Anmäl dig senast 28 mars – spara 1000 kr på biljetten

Våra partners

Efecte

K2

Sofigate

Tableau Software

Blackberry

Basefarm

Basefarm är den ledande driftleverantören av affärskritiska applikationer och vi brinner för det vi gör. Vi fokuserar på en enda sak; vi säkerställer att våra kunders tjänster alltid är tillgängliga. Våra kunder har affärskritiska tjänster och är därför helt beroende av att deras tjänster fungerar.

Det är därför de väljer att outsourca sin IT-drift till oss och väljer att stanna kvar hos oss. Vårt engagemang för våra kunder är djupt rotat i vår kultur och något som varje medarbetare på Basefarm alltid prioriterar högt. Vårt uppdrag är att möjliggöra våra kunders framgång genom de bästa tekniska lösningarna.

Tromb

Bli partner!

Bli partner till NEXT och kombinera upplevelse med exponering. Hör av dig till oss så berättar vi mer om möjligheterna.

ANMÄL INTRESSE ↵

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Programansvarig
katarina.stromberg@idg.se
+46 708 88 42 66

Rebecca Klüger
Projektledare
rebecca.kluger@idg.se
+46 735 25 60 98

Viktor Sandberg
Marknadsansvarig
viktor.sandberg@idg.se
+46 722 24 49 85

Anna Nilsson
Partnerfrågor
anna.nilsson@idg.se
+46 707 71 40 51