18 maj 2022 · digitalt event

Ny teknik som ger nya affärer – en heldag om digitala acceleratorer

Med över 15 föreläsare ger NEXT – future of tech dig en heltäckande bild av det senaste inom digitaliseringen just nu.

Fokus är på de digitala acceleratorer och den teknik som driver transformation och nya affärsmöjligheter, med ämnen som AI, innovation, machine learning, collaboration, deep tech, automatisering, digitala tvillingar, edge computing – med flera. På den digitala scenen står keynotetalare, entreprenörer, it-experter och företag som berättar om sin verklighet.

Vi utlovar många case från olika branscher och företag som visar hur du använder den nya tekniken i praktiken, både från offentlig och privat sektor. Dessutom kan du ställa dina frågor direkt till talarna och nätverka digitalt med branschkollegor från hela landet.

NEXT – future of tech är ett både brett och djupt event för it-beslutsfattare. 100 % digitalt, varmt välkommen!

Säkra din plats på NEXT – future of tech

Grupprabatt: Boka 3 betala endast för 2

Talare

Fler talare presenteras löpande.

Program

Vilka krav har man på samarbete i dagens arbetsmiljöer och vilka utmaningar står arbetsgivare inför för att uppfylla dessa? Hur undviker du att du och dina medarbetare lägger 31% av dagen åt att söka information? (*IDC) Hur kommer du ifrån informationssilos och undviker dubbelt arbete?

Lyssna in på detta morgonseminarium för att få tips på hur du möjliggör användarvänligt, enkelt och säkert samarbete. Sessionen hålls av M-Files tillsammans med Microsoft.

Paula Ramirez Löfström, Channel Sales Manager, Microsoft
Fredrik Håkansson, Sales Executive, M-Files

Dagens moderator inleder programmet.

Inom mängder av områden står tekniken nu inför avgörande genombrott som alla har en sak gemensamt: de förändrar definitionen av mänsklighet för alltid.

Sara Öhrvall avslöjar hur banbrytande landvinningar inom digital teknik i rasande takt kommer närmare kroppen, under huden. När tekniken lockar med att göra dig extraordinär, måste du ha en uppfattning om vem du är som människa och vem du vill bli.

Sara Öhrvall, COO, Axel Johnson

Fler och fler organisationer börjar använda sig av AI-lösningar, t.ex. för kundtjänst, selektering av sökande och automatisering av beslutsfattande. När verksamheten bedrivs i fria innovationsprojekt kan det vara lätt att glömma bort den rättsliga regleringen.

Här får du en översikt över AI-juridiken:
Hur regleras användningen av AI idag?
 Många olika typer av rättsliga frågor aktualiseras
AI Act – vad innebär förslaget till ny EU-reglering
 Hur bör juridiken hanteras i AI-projektet?

Daniel Westman, Jurist, rådgivare och forskare specialiserad på it- och medierätt

Passa på att chatta med branschkollegor och kolla gärna vad som händer i Expo-området.

While software innovation continues to drive productivity gains, productivity growth is slowing as organizations struggle to find workers and progress towards their digital transformation goals. The continued fragmentation of the enterprise application landscape is a key contributor as people are working across an increasing number of applications to "get the job done". Automation is a key tool to help organizations deal with this fragmentation, improve productivity and make faster progress towards their goals.

In this session, you'll be introduced to UiPath's vision for the Fully Automated Enterprise and UiPath's Automation Platform.

Ted Kummert, Executive Vice President of Products & Engineering, UiPath

Att möjliggöra distansarbete kanske inte står högst upp på verksamhetens priolista – utom när det krävs för att verksamheten ska fungera under en pandemi. Men att kunna samordna och leda en distribuerad verksamhet borde dock ligga överst på listan. Då blir diskussionen om och hur mycket distansarbete som ska tillåtas en icke-fråga och en självklarhet.

Teknologierna för att samordna och leda en distribuerad verksamhet som om man befinner sig på samma plats, finns redan. Det är bara invanda tankesätt, arbetssätt och strukturer som utgör hinder. Är din organisation redo att ta klivet till den gränslösa värld som digitalt samarbete öppnar dörren till?

Du får även höra mer om:
▪ Drivkrafter för digitalt samarbete
Digitalt ledarskap, medarbetarskap och kultur
Tekniktrender och nya möjligheter

Oscar Berg, Digital strateg & verksamhetsdesigner

AI har varit ett hett ämne under de senaste fem åren. Vi har sett imponerande applikationer som AlphaGo, GPT-3 och AlphaFold, men är AI-hypen över nu? Vad kan förväntas komma härnäst?

Fredrik Heintz levererar en lägesrapport om hur intelligent den artificiella intelligensen är i dag, och vad vi kan vänta oss inom AI och Machine learning under de närmaste åren.

Du får även höra mer om:
▪ Vilka är viktiga AI-insikter vi har lärt oss hittills?
Vart är AI på väg?
Är AI-hypen över?

Fredrik Heintz, Professor i datavetenskap vid Linköpings universitet

Framgångsrik digitalisering handlar om att förstå den framtida utvecklingen av digitala teknologiers möjligheter. En genomarbetad digitaliseringsstrategi skapar förutsättningar för digitala innovationer, vilka är beroende utvecklingen av framväxande teknologier. Men hur ser vi runt hörnet, skapar kunskap om framväxande teknologier, kartlägger väsentliga och relevanta trender, och hur integrerar vi dessa resultat i våra digitaliserings- och IT-strategier för exponentiell tillväxt?

Håkan Ozan från International Innovation Management Institute kommer under det här föreläsningen att gå igenom metoder för framtidsanalys av teknologier och trender (technological foresight) och hur de skapar förutsättningar för framgångsrik digitalisering.

Håkan Ozan, Head of Innovation & Strategy, International Innovation Management Institute

Passa på att chatta med branschkollegor och kolla gärna vad som händer i Expo-området.

13.00-14.55 Parallella kunskapsspår

Automation, uppkopplade produkter och smarta tjänster. Digital utveckling som accelerator behöver mer än en ny teknisk lösning. Går det att stärka affären, samtidigt med produkt- och tjänsteutvecklingen?

Hör Susanne berätta om hur hon som teknikutvecklare arbetar i samklang med regulatoriska krav, vilka strategiska beslut behöver en organisationen ha koll på för en hållbar affär? Här, i skärningspunkten teknik, juridik, affär, finns tuffa utmaningar, men också möjliggörare. Ett sätt är att arbeta med policy multidisciplinärt i praktiken.

Susanne Stenberg, Senior forskare & rättslig expert, RISE

Metaverse blev ett hett begrepp under hösten 2021 då Facebook bytte namn till Meta och Mark Zuckerberg (CEO Meta) pratade om deras fokus på nästa generations internet, ett internet i 3D. Det är en del i den stora teknikrevolution, fjärde industriella revolutionen, som vi befinner oss mitt i.

Du får även höra mer om:
Varför det är viktigt för dig som företag att förstå hur Metaverse kommer att påverka er verksamhet
 Spännande case!
Konkreta tips på hur du kommer igång på bästa sätt

Eva Kindlundh, Partner Director, Warpin Media

Digitaliseringen är under ständig förändring. Dagens utmaning är till stor del kopplad till den datadrivna digitaliseringsresan.
Allt fler företag inser nyttan med att utvecklas till en datadriven organisation. Steget från att förstå nyttan och att faktiskt göra något med denna insikt, är något de flesta företag kämpar med idag.

Hur går man från att veta till att göra, dvs från strategi till verklig handling och att få affärsvärde ur data? Målet med sessionen är att ge deltagarna en grund till de första viktiga stegen i processen i en datadriven digitaliseringsresa.

Få insikt i:
▪  Den datadrivna digitaliseringsresan
▪  Från strategi till tillämpning
▪  Classic BI till AI och maskininlärning

David Bergling, Digital Advisor, DXC Technology
Ross Valizadeh, Sales Specialist, DXC Technology

Under flera år har Insight Intelligence studerat svenskarnas attityder till AI men också hur man ser på digital integritet kopplad till den personliga information man delar digitalt.

Trots det ibland dystopiska narrativet med AI-krigsföring och superintelligens/singularitet är Sverige tillsammans med Spanien det land i väst där befolkningen är mest positiv till AI. 

Du får även höra mer om:
Svenskarnas kunskap om och användande av AI
Inställningen till AI
Vad man är mest positiv till/orolig för när det kommer till AI
Synen på att dela personlig information på digitala plattformar

Lucas Berg, Grundare & VD, Insight Intelligence

Amir Chizari berättar om möjligheterna med AI, hur AI kan bidrar till ekonomisk och ekologisk hållbarhet samt skapar nya affärsmöjligheter. Han berättar även om hur Riksbyggen använder sig av en digital tvilling som ett modernt verktyg för underhållsplanering/ombyggnad samt energioptimering.

Du får även höra mer om:
AI används för att bidra till hållbart samhälle där vi kommer spara lika mkt energi som Uppsala-Län behöver per år. Förutom det så kommer våra kunder skapa en hel del pengar.  Det är en av många områden som vi ser nytta med AI.
▪ BIM / 3D – Genom att köpa in sig på Proptech så ser vi kunna utveckla vår affärsverksamhet där digital teknik leder till högre kvalitet. Genom att köpa in sig på digital bolag kan vi accelerera digitalisering av våra fastigheter.

Amir Chizari, CDO på Riksbyggen

How Volvo Car Mobility has built a smart AI mobility platform to advance sustainable development. Combining high utilization of shared cars with a superior customer experience. Volvo Car Mobility is a subsidiary of Volvo Cars, and is operating its car-sharing service M in cities of Sweden since 2017.

Steinar Danielsen is Sustainability Lead at Volvo Car Mobility and will provide insights to:
▪  The shift from ownership to access
▪  Key Performance Indicators to support growth and sustainability.

Steinar Danielsen, Service Designer & Sustainability Lead, Volvo Car Mobility–M

När Intel levererade sin första microprocessor - en central del av en dator, skapades grunden för den otroligt expansiva IT-industrin. Datorer har dramatiskt förändrat vår värld, med beräkningskraft som har dubblats var 18 månad, och genom detta skapat nya industrier med enorm tillväxt.

Men med en galopperande tillväxt i efterfrågan på molnbaserade tjänster, samtidigt som energi blir allt mer kostsam, så blir svagheter i dagens datorer allt mer påtagliga.

Klas Moreau kommer berätta om:
▪ Utmaningarna med den traditionella CPU arkitekturen och varför skalning av densamma kommer gå i taket
▪ Hur onödig information i befintliga system kan omsättas till energieffektiv prestanda i framtida system, med hjälp av ultrasnabb kompressions teknologi
▪ Kan datorkraften fortsätta dubbleras var 18 månad? Vad säger forskningen och vad gör utvecklarna?

 Klas Moreau, VD på ZeroPoint Technologies

Passa på att chatta med branschkollegor och kolla gärna vad som händer i Expo-området.

I takt med att fler och fler förstår hur stort värde som finns i våra datakällor så minskar också intresset för att dela med sig, lägg dessutom till juridiska frågor som GDPR och Schrems II. I denna föreläsning får vi se hur man kan skapa syntetisk data som lösning på dessa problem och se dessa i en interaktiv digital tvilling över Sverige.

Christian Landgren, VD och grundare av Iteam – en tech- och digitaliseringsbyrå

 

Sociala robotar påverkar oss människor mer och mer i vår vardag. Redan idag finns det robotar i våra hemmiljöer och ute i arbetslivet. I framtiden kommer vi kanske se robotar både som en familjemedlem, på samma sätt som vi ser på våra husdjur, men även som en arbetskamrat eller chef. Sofia Thunberg förklarar på ett intressant och lärorikt sätt hur vi kan ställa oss till denna utveckling.

En annan utmaning är att utveckla robotar så att de passar människor vad gäller utseende, beteende och upplevd intelligens. Var går gränsen för vad vi vill och kan uppnå med tekniken? Varför vill man skapa robotar som ser ut och beter sig som människor? Kommer robot och människa kunna mötas och vad skulle det kunna innebära för arbetslivet?

Du får även höra mer om:
De utmaningar vi står inför när det gäller teknikutvecklingen
Vad krävs för att öka tryggheten för att kunna interagera med robotar i samhället?
Vikten av att öka kunskapen om robotar och robottekniken

Sofia Thunberg, Robotutvecklare och kognitionsvetare

Tekniken förändrar världen. Du har hört det här många gånger ackompanjerat av buzzwords som AI, IoT och Cloud. Been there, done that. Men tekniken förändrar världen på betydligt fler och, kanske, märkliga sätt. I den här föreläsningen tar teknik- och vetenskapsjournalisten Magnus Aschan dig på en resa från tidens början till de underliggande mekanismerna som formar vår framtid.

Magnus Aschan, Tech-journalist, föreläsare, chefredaktör & medgrundare av Warp News

Dagens moderator sammanfattar och avrundar NEXT – future of tech.

Agenda

Partner

M-Files

Telavox

UiPath

DXC

OpenText

Är du intresserad av att tala på NEXT – future of tech? Mejla katarina.stromberg@idg.se och berätta vad du vill prata om.

Eller är du intresserad av våra partnerpaket? Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna!

Bli partner

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Eventchef
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Felicia Steen
Projektledare
0735-982 220
felicia.steen@idg.se