CIO Sweden och Computer Sweden presenterar:

Internet of Everything

– när teknik möter affär i en hyperuppkopplad nära framtid

De tekniska pusselbitarna är på plats. Nu är det organisationernas tur att agera. Alla förbereder sig på nästa steg i internetrevolutionen, när världen är hyperuppkopplad. Vad innebär det för din verksamhet?
Vad kan du lära av andra? Vad kan du själv bidra med? Och hur ser du till att tekniken lyfter affären?

Den 11 maj 2016 samlades över 200 personer under en inspirerande heldag om möjligheterna med IoT och nätverkan med branschkollegor. Vi hoppas dagen gav många nya insikter och inspiration till just er verksamhet och ser fram emot att träffa er igen nästa år!

Reservera din plats till Internet of Everything 11 maj 2017

Lämna din e-postadress nedan så meddelar vi dig först av alla när vi lanserat programmet.

Talare & program

Under en heldag tar vi ett samlat grepp om sakernas internet. Dagens föreläsare guidar dig igenom tekniska och affärsmässiga möjligheter samt utmaningar. Du får möta verksamheter i förändring och nykomlingar som ritar om kartan och får tips på hur man faktiskt tjänar pengar.

Läs mer om dagens talare genom att klicka på respektive bild.

08.00

Registreringen öppnar

Kom i god tid och starta dagen med en god kopp kaffe och en frukostmacka.

08.30 - 08.45

Välkommen!

Dagens moderatorer Alexandra Heymowska och Per Danielson öppnar dagen.

08.45 - 09.30

Connected 2020 – internet of people, places and things

How do we create products that customers want and won’t just sit on the shelves? This talk highlights concepts and solutions created by companies taking advantage of the vast market of IoT and creating solutions to enhance our health, work, travel, home and social existence.

09.30 - 10.00

Konsten att tjäna pengar på IoT– den magiska formeln!

Årets hetaste trend är sakernas internet, IoT, den fjärde industriella revolutionen som kommer i kölvattnet av att all världens ting kopplar upp sig. Möjligheterna och utmaningarna är enorma, men fastnar ofta i tekniken. En som ser affärspotentialen – hur IoT kan bidra till nya, bättre och mer hållbara affärer är Fredrik Östbye på Telenor Connexion. Han tar oss på en hisnande resa, utan att tappa fotfästet. Dessutom delar han med sig av sin magic formula för ROI on IoT!

10.00 - 10.30

Förmiddagsfika

Ta tillfället i akt att nätverka och utbyta erfarenheter över en kopp kaffe.

10.30 - 11.15

Från icke-IT till IoT – Husqvarnas framtidsresa

På Husqvarna Group blåser förändringsvindar. I robotgräsklipparens tidevarv har it gått från att vara en icke-fråga till en aktiv del av verksamhetsutvecklingen. Det anrika trädgårds- och skogsmaskinsföretaget organiserar sig för förändring.  CIO Martin Althén och Petra Sundström, Director Group Connectivity, beskriver den genomgripande transformationen från produktleverantör till it-drivet tjänsteföretag, på tårna inom internet of things och smarta produkter.

Executive Case Files - två parallella spår

Sal 1: Industrial transformation

11.20 - 11.50

Sandviks resa mot molnet och IoT – digital transformation i tillverkningsbranschen

Sandvik Coromant har utvecklat en ny tillverkningprocess baserad på Cloud Computing, Internet of Things och avancerad datateknik. Det banar väg för nya produkter och tjänster som kan hanteras på ett intelligent och enhetligt sätt. Det ställer i sin tur höga krav på en effektiv, uppkopplad it-miljö där information, kunskap och data delas mellan människor och maskiner.

11.55 - 12.25

Internet of Ericsson – strategier för en uppkopplad värld

När all världens produkter kopplar upp och ihop sig vill Ericsson bli en nyckelaktör.  Dels genom att tillhanda framtidens kommunikationsnät, 5G, där den ökande datatrafiken ska flöda. Dels genom att etablera sig och ta marknadsandelar i för Ericsson helt eller delvis nya områden, som media, molnet och den tillika transformerade, uppkopplade bilindustrin. CIO Anders Thulin berättar om Ericssons radikala transformationsresa där it får en nyckelroll.

Sal 2: Connected vehicles

11.20 - 11.50

Scanias uppkopplade (r)evolution – från 2000 till 2030

Scanias utveckling av uppkopplade tjänster startade i slutet av 1990-talet och utgörs idag av mer än 170 000 uppkopplade fordon. Visionen är att transformera  sig från att sälja produkter till att bli en tjänsteleverantör i ett uppkopplat ekosystem.  ”Intraprenören” Markus Eriksson delar med sig av de lärdomar och  utmaningar som han och företaget har stött på när IoT vänt upp och ned på etablerade affärer, strukturer och föreställningar.

11.55 - 12.25

Med bilen som plattform – Volvos färd in i framtiden

Digitaliseringen av personbilen är ett av vår tids mest spännande teknikskiften. Volvo har på många sätt varit en vägvisare inom branschen men utvecklingen har bara börjat. Peter Lorentzon berättar om de IT-utmaningar som följer när bilen går från transportmedel till att bli navet i en rad spännande framtidstjänster.

12.30 - 13.30

Lunch

Samtalen fortsätter över en bit mat vid vår mingellunch

13.30 - 14:00

När IoT blir en del av affären – det har aldrig varit enklare

Genom att experimentera med tekniken och pusha möjligheterna tänjer Ellen gränserna för vad som är möjligt med dagens teknik och uppkoppling. Med verkliga exempel och rapid prototyping demystifierar Ellen tekniken bakom och visar exempel där IoT blivit en del av affärsmodellen. Med IoT kommer även API:er som kan ha oväntad effekt på kundnyttan och skapar nya sätt att ta betalt på.

IoT Tool Kits - två parallella spår

Sal 1: IoT Tool Kit #1

14.05 - 14.30

Securing the Gateway to the IoT using OAuth & OpenID Connect

For the IoT to be useful, the devices concerned must be connected to the www. This will allow apps to integrate with IoT-devices using API:s, and these API:s have to be secured before an IoT-gateway allows the requests to pass through to the back-end devices. This presentation will give you the information you need to do this in a secure and safe manner and provides. You will get:

> An in-depth introduction to OAuth and OpenID Connect
> An explanation of these protocols and how you can use them in your projects
> An architectural overview of how API:s should be secured as they interface with the IoT

14.35 - 15.00

IoT Workshop – framtidens mobila tjänster

Vid denna session i workshop-format presenterar Alex Jonsson sin syn på framtidens utveckling och distribution av mobila tjänster och applikationer. Inramningen är ett antal exempel där vi ser hur den tekniska utvecklingen av hårdvara och konnektivitet tillsammans med viktiga öppna initiativ på mjukvarusidan skapat nya förutsättningar, följt av en praktisk demonstration av hur tjänsteutveckling av mobil IoT kan göras mer dynamisk och interaktiv.
De som vill får gärna i förväg ladda ner gratisappen ”Evothings Viewer” från Apples Appstore eller Google Play!

Sal 2: IoT Tool Kit #2

14.05 - 14.30

Affärsnytta i de digitala ekosystemen – en guide till IoT

Med utgångspunkt i praktiska exempel från Electrolux, Telia, Fältcom och Umefast, beskriver forskaren Ulrika Westergren möjligheter och utmaningar i arbetet med att bygga upp en IoT-infrastruktur, samt potentialen för värdeskapande i de nya, digitala ekosystemen. Vi får tips och smakprov ur den guide för IoT som hennes forskarteam tar fram i samarbete med Vinnova.

14.35 - 15.00

Designing Wearables – The Future of Fashion

Nu är det dags för även våra kläder att bli smarta och uppkopplade. Fredrik Timour från Neue Labs berättar om vad driver utvecklingen, vad som behövs för att kläderna ska bli smartare och fungera ihop med smarta hem och smarta städer framöver.

15.00 - 15.25

Eftermiddagskaffe med tilltugg

Passa på att nätverka samtidigt som du fyller på med energi till eftermiddagens avslutande pass.

15.25 - 16.00

Robotrevolutionen som förändrar allt – Sverige i den nya maskinåldern

Robotrevloutionen är här. Att som individer, företag och samhällen hantera robotarnas intåg i våra liv är en ödesfråga; likt hanteringen av klimatet, världens kärnvapenarsenal eller den globala fattigdomen. Robotrevolutionen öppnar samtidigt upp för oändliga möjligheter att förbättra livet för människor – om den sker på rätt sätt. Det menar Stefan Fölster som i sitt föredrag beskriver den värld vi är på väg in i och hur vi bäst förvaltar den.

16.00 - 16.25

Människa 2.0 – när kroppen blir en del av sakernas internet

När vi talar om IoT tänker vi ofta på prylar, bilar och uppkopplade hem. Men det finns stora fördelar med att koppla upp kroppen. ”Fitness wearables”, medicinska implantat och smarta proteser är en snabbt växande marknad som i allt högre grad kopplar upp sig.

Hannes Sjöblad från Swedish Biohackers Association bjuder på fördjupade insikter i framtidens uppkopplade människokropp.

16:25- 16.50

Världens smartaste stad – när visioner blir verklighet!

Stockholms CIO Ann Hellenius avrundar dagen med ett smakprov  på IoT-tjänster för medborgarna som finns redan nu och, vad som väntar runt hörnet. Möjligheter, utmaningar och konsten att skapa ett framtidsteam!

16:50 -17.00

Tack!

Dagens moderatorer Alexandra Heymowska och Per Danielson summerar dagen. Sedan börjar det roliga! Vi avslutar med ett extra festligt sommarmingel på terassen med dryck och tilltugg och IoT-tema.

Kl. 19.00 serveras middag för CIO Executive Club-medlemmar.

Kunskap och inspiration

  • Vision – morgondagens företag och samhälle

  • Strategi – så förbereder du dig för IoT

  • Värdeskapande – vilka värden uppstår, hur kan du räkna på dem?

  • Organisation  vilka roller, kompetenser behöver vara på plats?

  • Ägarskap – vem ska driva och äga IoT-frågan?

  • Riskerna – hur säkrar vi en uppkopplad värld?

Träffas och nätverka

Internet of Everything vänder sig i första hand till it-beslutsfattare på chefsnivå, affärsutvecklare,
affärsområdeschefer, produktutvecklingschefer, strateger och it-arkitekter. Knyt nya affärskontakter
och utbyt erfarenheter kring IoT med 100-150 deltagare på plats.

Praktisk information

När: 11 maj, kl. 08.30 – 17.15
Var: Scandic Continental, Vasagatan 22, Stockholm
I priset ingår frukost, lunch, fika, frukt och ett avslutande mingel.

Plats: Scandic Continental, Stockholm

Internet of Everything äger rum på nybyggda Scandic Continental mitt i centrala i Stockholm. Här finns alla förutsättningar för att du som besökare ska trivas under dagen. Närhet till kommunikation, god mat och förstklassig service.

Adress: Vasagatan 22.

Arrangörer

Kontakta oss

Alexandra Heymowska
Programansvarig
(program- och talarfrågor)
08-453 64 15

Caroline Askheim
Projektledare
(praktiska frågor)
08-453 61 52

Viktor Sandberg
Marknadsansvarig
(deltagarfrågor)
08-453 60 73

Daniel Binett
Försäljningschef
(partnerfrågor)
08 453 61 42