På IDG Security Day samlas beslutsfattare inom it-säkerhet, ledande leverantörer och talare, för att diskutera strategiska it-säkerhetsfrågor. Den 19 juni träffas vi på Operaterrassen, för ett exklusivt, intimt och interaktivt halvdagsevent med fokus på diskussion, erfarenhetsutbyte och nätverkande, varvat med talare och experter inom it-säkerhet.
- Nya hot internationellt
- Mänskliga faktorn – så bör du tänka
- Konkreta praktikfall – fallgroparna du bör undvika
- Rundabordssamtal efter varje programpunkt
Eftermiddagen avslutas med en lyxig mingelmiddag, livemusik och vinprovning tillsammans med Operaterrassens sommelier. (Middag och vinprovning är valfri att delta vid).
Skicka in din intresseanmälan här
IDG Security Day hölls första gången i juni 2017, och blev mycket väl mottaget.
Eventet är invite only – för dig som är CISO, CSO, CIO, it-säkerhetschef, it-chef, nätverkschef, säkerhetschef – eller liknande roll med ansvar över it-säkerhet.
Du lämnar en intresseanmälan i formuläret nedan, därefter erhåller du din VIP-plats – i mån av plats.
Dagens talare

Åsa Schwarz
Head of Business Development at Knowit Cybersecurity & Law
Åsa är ett välkänt ansikte i Sveriges it-säkerhetvärld och blev 2017 utnämnd till Årets Säkerhetsprofil under Säkerhetsgalan.
Åsa är specialist på cybersäkerhet, krönikör och författare.

Johanna Mannung
Säkerhetsspecialist/Arkitekt, Polismyndigheten
Efter civilingenjörsexamen fortsatte Johanna Mannung att forska på säkerhet i peer-to-peer-system och därefter har säkerheten gått som en röd tråd genom hela karriären. Under sina 20 år i IT-industrin har hon hunnit med många olika roller och miljöer, alltifrån konsult till forskare. Idag jobbar hon som säkerhetsarkitekt på Polismyndigheten, där hon både designar polisens framtida IT-säkerhetsarkitektur och leder stora infrastrukturprojekt för att modernisera miljön.

Patrik Fältström
Teknik- och säkerhetsskyddschef, Netnod
Patrik Fältström, teknik- och säkerhetsskyddschef på Netnod, har under åren arbetat på operatörs- och leverantörssidan sidan mitten på 1980-talet då han arbetade på KTH och var med att starta SUNET. Genom åren har såväl Tele2, Marinen, Cisco och Bunyip i Montréal, Kanada, varit hans arbetsgivare. Han har arbetat på Netnod sedan 2012.
Både i Sverige och internationellt är Patrik känd för sitt arbete med bl a standardisering och utveckling inom olika Internet-organ, såsom IETF (Internet Engineering Task Force), IAB (Internet Architecture Board) och ICANN (Internet Cooperation for Assigned Names and Numbers). Han har särskilt ägnat sig åt Internet-tjänster som e-post, namnserver och telefoni. Speciellt har han utvecklat standarderna för Internationella Domännamn (IDN) och telefonirouting med hjälp av DNS (ENUM).
Patrik Fältström har i många år verkat inom SNUS (Swedish Network Users’ Society), där han var styrelseledamot 1994–1995 samt återigen invald 2006. 1998-2009 var han i ledningen för IETF, IAB eller ISOC (Internet Society). Han har varit ledamot av SSAC (Security Stability Advisory Committee) sedan 2007 och dess ordförande 2011-2017. Under åren 2003–2014 var han rådgivare åt Näringsdepartementet. Han är ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och har fått ”The Order of the Cross of Terra Mariana”, V-klass av Estlands President.

Jan-Olof Andersson
Informationssäkerhetschef och dataskyddsombud, ICA Sverige AB
Jan-Olof Andersson, informationssäkerhetschef och dataskyddsombud på ICA Sverige, han har över 30 års erfarenhet inom säkerhetsområdet och har fått stor trovärdighet i branschen. Hans kunskap sträcker sig från fysiskt skydd mot informationssäkerhet, med fokus på vad som är bäst för organisationen. Kollegor i branschen ställer stor förtroende till honom och har vid flera tillfällen utsetts till en av de mest framstående personerna inom informationssäkerheten. Han har erfarenhet av olika företag (privat, kommunal, hälso- och sjukvård och regering) i roll som konsult, säkerhetschef, informationssäkerhetschef och han har behärskat alla discipliner som finns inom säkerhetsområdet.
Han är en typisk chef och expert som har varit både chef i olika organisationer och ledare inom SIG Security, standardisering och intressegrupper inom Europeiska centralbankssystemet. Han har lång erfarenhet av offentliga presentationer, mediahantering och han har skrivit tio böcker om informationssäkerhet och säkerhetshantering.

Howard Roberts
Senior Technologist, Europe, Middle East & Africa region, HP
Howard Roberts is HP, Inc.’s Senior Technologist for the Europe, Middle East and Africa region and is focussed on technologies from the Office Printing Solutions business unit.
He has been with HP’s Imaging and Printing organisation for almost 20 years and in the office printing industry for all of his career. He has performed several roles in HP including Presales Technology Consultant, UK&I Technical Consulting and Solutions Manager and EMEA Presales Technical Consulting Manager.

Stefan Jarlegren
Principal Systems Engineer , Fortinet

Marcus Jerräng
Chefredaktör IDG
Program
13.00
Välkommen till IDG Security Day 2018
Dagens moderator Marcus Jerräng hälsar dig välkommen och våra partners presenterar sig.
13.10
Säkerhet och artificiell intelligens
Det finns många nya utmaningar inom säkerhet och artificiell intelligens de närmaste åren. Utvecklingen sker i en lavinartad takt. Men vad är det egentligen vi behöver göra idag för att kunna vara framgångsrika inom AI imorgon?
Åsa Schwarz, Författare och Affärsutvecklingschef för säkerhetstjänster, Knowit
13.40
Roundtable discussion
Vad behöver din organisation göra nu för att förbereda er för en framtid med AI? Hur ska ni ta höjd för säkerhetsutmaningarna?
13.55
Ny Säkerhetsskyddslag!
I april 2019 kommer en ny Säkerhetsskyddslag träda i kraft. Denna ersätter den nuvarande från 1996 och påverkar framför allt hur privat sektor ska arbeta med säkerhetsskydd. Patrik Fältström, teknik- och säkerhetsskyddschef på Netnod går igenom de viktigaste förändringarna och ger tips hur man kan hantera förändringarna.
Patrik Fältström, Technical Director/Säkerhetsskyddschef, Netnod
14.20
Roundtable discussion
Vad är egentligen samhällsviktiga tjänster? Hur ska vi kunna komma överens om vad vi menar med det?
14.35
Digital transformation: Cure-all, placebo eller giftpiller?
Är ni redo för Digital Transformation? Medan de affärsmässiga fördelar är många och klara, är det tekniskt krävande, och det eskalerade hotlandskapet med lagliga krav är utmaningar för DX-ansträngningar. Om din organisation förflyttar sig in i den digitala framtiden måste du se till att din säkerhetsinfrastruktur inte har fastnat i det förflutna.
Denna session kommer att ge insikten mot en omfattande och anpassningsbar säkerhetsarkitektur som kan stödja din organisations mål och mer viktigt, hur cyberhot-utmaningen utvecklas.
Stefan Jarlegren, Principal Systems Engineer , Fortinet
15.00
Cyberattack – ett tydligt förberett och koordinerat ledarskap är ett måste!
Vad händer i en organisation som utsätts för en stor cyberattack? Hur agerar man? Jan-Olof Andersson berättar utifrån sin egen erfarenhet om hur en dag kan se ut när en stor cyberattack sker. Många perspektiv tas upp, allt från juridiska konsekvenser till mediahantering, personalfrågor, kommunikation och PR.
Jan-Olof Andersson, Informationssäkerhetschef och dataskyddsombud, ICA Sverige AB
15.25
Roundtable discussion
Vad skulle hända i er organisation om en större cyberattack skulle drabba er? Hur är ni rustade för att hantera det?
15.40
Eftermiddagsfika
16.05
The forgotten piece of endpoint security in your office
Security breaches involving compromised devices have more than doubled in the past six years and HP believes prevention is better than cure. Learn how using the world’s most secure and manageable PCs and Printers; the forgotten piece of endpoint security; can prevent data leaking from your network.
Howard Roberts, Senior Technologist, Europe, Middle East & Africa region, HP
16.30
Går det att försvara sig mot organiserade angrepp?
Hotbilden inom säkerhetsområdet har förändrats de senaste åren och det är allt tydligare att organisationer måste ta höjd för ett mer organiserat hot än nidbilden av en 14-årig hacker. Men går det att göra? Och i så fall hur? Johanna Mannung berättar om hotbilden organisationer behöver ta höjd för och de grundkomponenter som behöver finnas i en effektiv IT-säkerhetsorganisation.
Johanna Mannung, Säkerhetsspecialist/Arkitekt, Polismyndigheten
16.55
Roundtable discussion
Mot bakgrund av de nya hotbilderna – hur säkerställer ni att ni har rätt kompetens i er it-säkerhetsorganisation?
17.10
Summering av programmet
Samtliga diskussionsmoderatorer vid borden kommer upp på scen, och redovisar sina key take-aways.
Marcus Jerräng, Chefredaktör IDG och dagens moderator
17.30
Mingelmiddag, levande musik och vinprovning för samtliga deltagare
18.30
Vinprovning med Operaterrassens sommelier
20.30
Godkväll och stort tack!
Varmt välkommen till Operaterrassen
Praktiska detaljer
Var: Operaterrassen i Stockholm.
När: 19 juni 2017. Program kl 13.00-17.30.
Mingelmiddag från kl 17.30.
Efter eventet hålls en mingelmiddag, med levande musik och vinprovning för samtliga deltagare. Observera att middag och vinprovning är valfri att delta vid.
Du får även tillgång till talarnas presentationer efter eventet, du får även en rapport från dagen, sammanställd av IDC.
Nätverka och skapa nya kontakter
IDG Security Day är ett invite only-event där du som är CISO, CSO, CIO, it-säkerhetschef, it-chef, nätverkschef, säkerhetschef – eller liknande roll med ansvar över it-säkerhet – har möjlighet att göra en intresseanmälan om att delta. Därefter erhåller du en VIP-biljett i mån av plats. Platserna är begränsade.
Eventet har rundabordssittning, och en viktig del av programmet är de modererade diskussionerna kring borden.
Intresserad av att bli partner till IDG Security Day?
Kontakta oss
Caroline Askheim
Marknad/Deltagare
0705-778 108
caroline.askheim@idg.se
Anna Nilsson
Partnerfrågor
0707-71 40 51
anna.nilsson@idg.se
Angelica Vahdani Lundin
Program Manager
0707-89 96 99
angelica.lundin@idg.se