AI och molnlösningar – migrera, modernisera, effektivisera

Kostnadsfritt webinar

Se webinaret här

Välkommen till ett webinar med fokus på hur AI leder till modernare applikationer, nya insikter och högre produktivitet. Ett event just för dig som är utvecklare, it-arkitekt, systemansvarig eller liknande inom bank, finans och försäkring.

Den lågt hängande frukten är redan plockad. De flesta företag har migrerat de enkla tjänsterna till molnet, som e-posten. Fördelarna med en fortsatt migrering och utveckling av nya molntjänster, oavsett om de är publika eller privata, är stora.

Men det finns hinder på vägen som gör att många företag har tvingats dra i bromsen. Förutom regelverk handlar det först och främst om två utmaningar:

 • Tidsbrist i kombination med hög arbetsbelastning gör det svårt att få fram en heltäckande bild av det befintliga it-landskapet.
 • Brist på expertis som behövs för att utveckla lösningar, som microservices, som är optimerade för att driftas i molnet.

Här kan AI vara det som tar flytten till molnet till nästa nivå. Kom och hör hur det fungerar i praktiken.

Computer Sweden och IBM bjuder in till 75 minuter med ny kunskap och spännande demos, där du får veta mer om hur artificiell intelligens kan hjälpa dig.

Du får bland annat höra mer om:

 • Hur brist på insyn i äldre system samt brist på rätt kompetens hindrar flytten till molnet.
 • Hur du i discovery-processen identifierar alla dina tjänster, även i en komplex miljö.
 • Att definiera utvecklarmönster med bara en delmängd av informationen.
 • Hur även juniora utvecklare kan bygga molntjänster – eftersom AI-tjänsten levererar stöd genom utvecklingsprocessen.
 • Varför utvecklingsgruppens produktivitet är en viktig faktor för att öka användandet av molntjänster.

Missa inte – konkret live-demo av hur avancerad AI kan hjälpa dig att utveckla mer moderna mikrotjänster och containerlösningar!

Jag vill se webinaret

Webinaret är kostnadsfritt, för arkitekter, utvecklare, molntekniker eller programmerare som jobbar med att modernisera och migrera applikationer till molnet. Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att se webinaret.

 • Glöm inte landsprefix: +45/+46/etc. Används för sms-påminnelse.
 • IBM kan använda min kontaktinformation för att hålla mig underrättad om produkter, tjänster och erbjudanden:
 • Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke till marknadsföring genom att skicka en begäran att välja bort marknadsföring. Du kan också säga upp prenumerationen på e-postmeddelanden med marknadsföring genom att klicka på den länk för att avsluta prenumerationen som finns i varje sådant e-postmeddelande. Mer information om IBMs bearbetning finns i IBMs integritetspolicy. Genom att skicka in det här formuläret bekräftar jag att jag har läst och förstått IBMs integritetspolicy.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Agenda

Tiderna i agendan är från live-sändningen den 17 mars 2021.

Moderator Magnus Aschan hälsar dig varmt välkommen!

När det är dags att modernisera företagets olika program och applikationer kan funktionen ”Application Modernization Accelerators with AI”, som bygger på avancerad AI-teknik från IBM Research, minska såväl mängden arbete som kostnaderna.

Den består av en serie verktyg som optimerar moderniseringsresan från början till slut, samtidigt som analys och rekommendationer för olika arkitektoniska och mikrotjänstalternativ accelereras.

Tack vare AI-modeller kan acceleratorn anpassa sig till den mjukvara du använder och den håller sig uppdaterad med utvecklingen av teknik och plattformar.

Hör Derek Barclay och Sailendra Panigrahi visa och berätta hur den kan användas hos just dig.

Derek Barclay, Advisor & Architect, IBM Technology
Sailendra Panigrahi, Chief Architect, Technical Assets and Accelerators, IBM Cloud Application Services

En konkret live-demo av hur ”Candidate Microservices Advisor” kan accelerera arbetet med att modernisera dina applikationer.

Candidate Microservices Advisor (CMA) automatiserar upptäckten och utformningen av kandidatmikrotjänster från källkoden och dataartefakterna för en monolitisk applikation. Den analyserar applikationsartefakterna, inklusive källkod, binärfiler och ramfiler, för att utveckla en detaljerad modell av applikationsstruktur och beteende.

Denna applikationsmodell fångar flera detaljer, inklusive, men inte begränsat till:

 • Komponentenheterna
 • Relationerna
 • Transaktioner

Den använder sedan AI-teknik på denna detaljerade applikationsmodell för att utföra en domänstyrd analys av applikationen och upptäcka de affärsrelevanta funktionerna. Därefter tillämpas sofistikerade kluster- och grafanalysalgoritmer för att identifiera partitioner av applikationen, som var och en är en kandidatmikrotjänst.

Missa inte chansen att se hur det fungerar i en live-demo!

Derek Barclay, Advisor & Architect, IBM Technology
Sailendra Panigrahi, Chief Architect, Technical Assets and Accelerators, IBM Cloud Application Services

Passa på och ställ dina frågor till IBM:s experter.

Magnus Aschan avrundar webinariet och tipsar om ytterligare läsning och resurser.

Talare

Kontakta oss

Christine Karlsson
Project Manager
070-265 67 88
christine.karlsson@idg.se

Carina Thomasson
Event Manager IBM Svenska AB
070-79 34 073
carina@se.ibm.com