Digital Workplace

24 mars, kl 8–12.20 · Kostnadsfritt · 100 % digitalt

Fullbokat

Året som vi nyss lämnade bakom oss, 2020, kommer förmodligen att gå till historien som ett av de märkligaste i modern tid.

Våra arbetsplatser utrymdes och kontoren gapade tomma. Veckor blev till månader. Enorma företagslokaler ersattes av tusentals uppkopplade minikontor från platser med varierad uppkoppling och infrastruktur. IT-avdelningarna fick ett nytt fokus, att parera konsekvenserna från pandemin och möjliggöra distansarbetet i en helt ny utsträckning. Vårt behov av teknisk support ökade och en komplexitet uppstod i att implementera nya verktyg på distans.

Nu – i det första kvartalet av 2021 – är det hög tid att lyfta blicken och börja planera för ett flexibelt, digitalt kontor bortom Corona-krisen. Det råder inte längre någon tvekan om vikten av teknik och dess höga värde för verksamheten. Utmaningen ligger snarare i att hitta rätt bland alla lösningar som erbjuds. Många IT-beslutsfattare upplever att det är svårt att sortera och prioritera. Vilken väg är bäst att välja långsiktigt? Hur hittar vi en hållbar lösning som leder till en bättre vardag och mer effektiv verksamhet än innan pandemin?

På IDG:s event Digital Workplace den 24 mars samlas vi för att tanka ur experterna deras kunskap, inspireras av föreläsare som delar konkreta case och höra – hur gör egentligen alla andra? Vad är det bästa sättet för att stärka kommunikationen och samarbetet även när vi inte sitter nära varandra? Hur kan automatisering av våra processer hjälpa oss? Vad är nyckeln till att skapa användarvänliga, cybersäkra och intelligenta miljöer anpassade till just din verksamhet?

Välkommen att vara med oss från klockan 08 tills vi avslutar 12.20. Passa gärna på att själv delta i samtalen och bidra till det viktiga kunskapsutbytet.

Bland talarna

Agenda

Under pandemin är vi många som arbetar hemifrån med en mängd olika verktyg. Detta bidrar till en oftast splittrad och stökig upplevelse. Med hjälp av smarta lösningar och integrationer kan vi samla allt på en plats. Men vad krävs för att komma dit?

På det här webinaret kommer vi att tala om vikten av att lyssna på användarna och hur vi kan utveckla mjukvara som sätter dem i centrum.

Louise Gustafsson, Product Manager, Telavox
Marcus Lindeberg, Product Analyst & Developer, Telavox

Hej och varmt välkomna till Computer Sweden Digital Workplace!

Katarina Strömberg, moderator & Angelica Elderbrink, co host.

Den plötsliga övergången till distansarbete till följd av restriktionerna under Coronapandemin har satt behovet av en väl fungerande digital arbetsplats i fokus. Samtidigt inser allt fler hur nödvändig den är för att möjliggöra nya och smartare arbetssätt och samarbete.

Oscar Berg ger konkreta exempel på hur den digitala arbetsplatsen måste stödja digitalt samarbete redan idag samt lyfter ett antal intressanta och viktiga trender som visar vägen för hur den strategiskt behöver utvecklas på sikt.

Oscar Berg, digital strateg och verksamhetsdesigner, Telia Company

Att distansarbetet är här kan ingen förneka, men hur kombinerar vi bäst kontoret och hemmet? Vad säger forskningen om distansarbetets för- och nackdelar och vilka arbetsuppgifter gör vi bäst offline och online? Leif Denti, forskare vid Göteborgs universitet, reder ut situationen och ger dig handfasta råd.

Leif Denti, forskare, Göteborgs universitet

Den dramatiska ökningen av distansarbete och den ökande användningen av molnappar gör att företag måste hantera att data sprids utanför företagets brandvägg på ett helt nytt sätt. Varje ändpunkt är en väg in.

Cyberbrottslingar har fler sätt än någonsin att bryta sig in och interna fel på grund av den mänskliga faktorn utgör en konstant risk. Historiskt sett har ändpunktssäkerhet varit ett nollsummespel, där it-avdelningen oundvikligen har oddsen emot sig. Men tänk om du kunde styra säkerheten för enheter, istället för att bara skydda dem? 

I den här presentationen får du se hur Chrome OS och webbläsaren Chrome utformats för att integrera säkerhet i alla arbetsflöden, allt för att proaktivt skydda användare, enheter, appar och data – oavsett var arbetet utförs. Det här är molnbaserad säkerhetskontroll i händerna på moderna företag som vill utvecklas och röra sig framåt.

Edvard Lundberg, Google Chrome Enterprise Lead, Google Chrome Enterprise

Passa på att chatta med branschkollegor och kolla in vad som händer i Expo-området.

Vi kommer att få en inblick i vardagen på företaget Mentimeter, som redan innan pandemin fungerade 100 procent digitalt. Anna Gullstrand delar med sig av konkreta tips och berättar hur Mentimeter resonerar kring nästa steg – "Office first".

Anna Gullstrand, VP People på Mentimeter och författare till boken "Facilitera!"

10.40–11.05 Parallella kunskapsspår

Vi är mitt inne i en digital revolution med snabba omställningar av arbetssätt där användarupplevelsen är viktig både för medarbetarna men också för företagen. För många fungerar inte de traditionella lösningarna längre utan förändring måste ske. Hur kommer man igång på ett säkert sätt, men framför allt, hur gör man det enkelt för användarna att få säkra enheter direkt från start?

Hur ställer ni om till ett modern och flexibelt arbetssätt?
Hur säkerställer ni att säkerheten finns med hela vägen och alltid är uppdaterad?

Fredrik Berg, Nordic Service Product Manager, Digital Workplace, Dustin

10.40–11.05 Parallella kunskapsspår

Greg Golding, Head of JobTech Development på Arbetsförmedlingen, berättar om sin resa som en virtuell X-Unit inom Arbetsförmedlingen. Han delar med sig av lärdomar och principer som kan tillämpas på alla organisationer som vill bli mer utvecklande och innovativa.

Greg Golding, Head of JobTech Development, Arbetsförmedlingen

Passa på att chatta med branschkollegor och kolla in vad som händer i Expo-området.

Digitaliseringen förändrar vårt sätt att arbeta och kriminella hotaktörer anpassar sig till den nya verkligheten. Ransomwareattacker, datastölder och finansiella bedrägerier i mångmiljonklassen möjliggörs ofta av våra nya digitala plattformar. Inte sällan har klickandet på en enkel mejlbilaga varit startskottet för en allvarlig cyberincident.

Marcus Murray, grundare av Truesec, ger en unik insyn i hur dataintrången går till, hur man påverkas och vilka skyddsåtgärder som faktiskt fungerar. Vidare fortsätter utvecklingen i en takt som aldrig förr och du får en inblick i morgondagens hot och vad som krävs för att skapa trygghet i den framtid vi håller på att skapa. En spännande session för alla som arbetar i den digitala världen!

Marcus Murray, cybersäkerhetsexpert och grundare av Truesec

Coronakrisen sätter ledarskapet på prov. Svenska chefer har tvingats fatta svåra beslut med bristfälligt beslutsunderlag. Det påverkar känslan av tillit hos medarbetare och kräver en tydlig kommunikation som säkerställer att informationen uppfattas. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger råd om vägen framåt, och delar med sig av de senaste forskningsresultaten.

Du får bland annat höra mer om:

  • Att hantera utmaningar genom beslut -ledarstrategier.
  • Vad är en kris? Osäkerhet och förändring.
  • Organisatoriska kriser – hur identifierar du en?
  • Förändring i arbetslivet, vilka är de vanliga orsakerna till motstånd?
  • Exempel på reaktioner.
  • Rumpnisse-förhållningssättet, reflexivt medarbetarskap.

Aida Alvinius, Universitetslektor / docent i ämnet ledarskap under påfrestande förhållanden, inriktning sociologi på Försvarshögskolan

Vi sammanfattar och avslutar Digital Workplace.

Katarina Strömberg, eventchef, IDG

Jag vill delta på Digital Workplace!

Computer Sweden Digital Workplace är ett kostnadsfritt, digitalt invite-only-event. Är du intresserad av att delta, skickar du en intresseanmälan via formuläret nedan, därefter återkommer vi inom kort. Antalet platser är begränsat.

Digital Workplace är ett invite-only-event för it-chefer, VD, affärsutvecklare, affärsområdeschefer, verksamhetsområdeschefer, it-arkitekter, CIO, CDO och liknande it-ledare och beslutsfattare.

Vill du få löpande information om Computer Swedens event?

Lämna din mejladress för nyheter om programmet och erbjudanden

Partner

Telavox

Google Chrome Enterprise

Dustin

Är du intresserad av att tala på Digital Workplace? Mejla katarina.stromberg@idg.se och berätta vad du vill prata om.

Eller är du intresserad av våra partnerpaket? Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna!

Bli partner

Vill du få löpande information om Computer Swedens event?

Lämna din mejladress för nyheter om programmet och erbjudanden

Kommande event från Computer Sweden

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Eventchef
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Felicia Steen
Projektledare
0735-982 220
felicia.steen@idg.se