IT måste bara fungera – utan automatisering och AI stannar det moderna företaget

KOSTNADSFRITT WEBINAR · 1 JUNI 2021 KL 9.00–10.15

Se webinaret i efterhand här

Välkommen till ett webinar med fokus på hur man lyckas med att automatisera IT-drift.

Det är svårt att få grepp om hur moderna IT-lösningar fungerar, både i molnet och i egna datacenter. Det är däremot lätt att förstå att hanteringen av IT-lösningarna är en övermäktig uppgift för människor att sköta manuellt. Det kostar inte bara för mycket, utan det fungerar helt enkelt inte och utan IT stannar de flesta företag och organisationer.

Digital transformation kräver att det går snabbt, enkelt och effektivt att skapa IT-miljöer för att stödja nya affärsinitiativ. En stor utmaning är att säkerställa en extremt hög tillgänglighet för allt mer komplexa systemarkitekturer. Dagens driftcentraler översvämmas av larm som är för många och för olika för att hanteras manuellt. Det ökar också behovet av att hantera problem tidigt och snabbt, för att undvika följdverkningar. Den ökande komplexiteten gör även att det tar allt längre tid att få i gång drift av nya lösningar, det gäller så väl hårdvara och mjukvara, som nya komponenter som containrar och virtuella maskiner. Det finns bara två rimliga vägar att gå för att bemästra situationen: automatisering och AI, gärna i kombination.

Computer Sweden och IBM bjuder in till 75 informativa minuter, under vilka IBM och SEB delar med sig av sina erfarenheter av att implementera AIOps och automatisering. Talarna har lång erfarenhet från att praktiskt genomföra omfattande automatiserings­initiativ, både från teknik-, process- och organisations­perspektiv.

På agendan:

  • IBMs erfarenheter av AIOps i Europa och rekommendationer för att införa AIOps framgångsrikt
  • IBMs europeiska teknikchef berättar om hur IBM har implementerat nästa generations plattform för automatisering, för att säkerställa driften för fler än 850 kunder.
  • SEBs AIOps Scrum Master delar med sig av erfarenheter från införandet av AIOps

90%

of companies have difficulty scaling AI across their enterprises”

– “Proven concepts for scaling AI”, IBM Insitute for Business Value, 2020

Se webinaret här

Webinaret är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är CIO, CTO, Head of IT, Head of IT Operations, IT-arkitekt eller har en liknande roll på ett slutkundsföretag. Fyll i dina uppgifter nedan för att ta del av webinaret.

  • Kom ihåg ditt landsprefix: +45/+46/etc.
  • IBM kan använda min kontaktinformation för att hålla mig underrättad om produkter, tjänster och erbjudanden:
  • Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke till marknadsföring genom att skicka en begäran att välja bort marknadsföring. Du kan också säga upp prenumerationen på e-postmeddelanden med marknadsföring genom att klicka på den länk för att avsluta prenumerationen som finns i varje sådant e-postmeddelande. Mer information om IBMs bearbetning finns i IBMs integritetspolicy. Genom att skicka in det här formuläret bekräftar jag att jag har läst och förstått IBMs integritetspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du får lyssna till:

Agenda

Computer Sweden och IBM öppnar webinaret med en diskussion kring varför implementation av AIOps är kritiskt för att företag ska kunna vara konkurrenskraftiga i framtiden och att det krävs mycket mer för att lyckas än att implementera ny teknologi.

Katarina Strömberg, eventchef, IDG
Dipa Velagapudy, Head of Multi Cloud Services, IBM Nordic

While digital transformation and the shift towards cloud leads to substantial business opportunities, it also brings some challenges on IT operations such as more complex hybrid infrastructures and increasing expectations on service performance. CIO and IT operations managers are expected to improve service quality, while managing risk effectively and reducing overall costs and, thus, turn to AIOps as a possible solution. During this session, we present AIOps as an enabler for our existing teams and engineers to work smarter and faster and we show that successful adoption of AIOps requires a combination of people, process, and technology and a shift in the way IT teams operate.

Dr François Habryn, Automation and AIops Technical Leader, IBM Europe

During this session we illustrate successful adoption of AIops by presenting IBM’s own delivery model called zero touch delivery. This model is based on the three pillars actionable insights, automation and agility which has yielded substantial improvements for IBM customers such as a reduction of 40% of total number of incidents and 52% improvement on patch management. (edited)

Sander Plug, Chief Automation Architect, IBM Europe

”Allting fungerar på min sida – varför fungerar inte min IT-tjänst?”

Det är en fråga många som arbetar inom IT känner igen. Användandet av containrar för att produktionssätta tjänster möjliggör snabbare utveckling, snabbare leveranser och i slutändan nöjdare kunder, men när någonting går snett kan det vara svårt att identifiera vad som hände och var – speciellt om det är över 1 000 containrar som tillsammans genererar mer än 2 terabyte data om dagen.

I denna presentation kommer Evelina Bornby, Scrum master i SEBs AIOps-initiativ, att prata om utmaningar och vinster i att skapa intelligent observerbarhet för containerplattormar med nyttjandet av maskininlärning och artificiell intelligens.

Evelina Bornby, AIops Scrum Master, SEB

Passa på och ställ dina frågor till vår talarpanel.

Computer Sweden och IBM avslutar webinaret.

Katarina Strömberg, eventchef, IDG
Dipa Velagapudy, Head of Multi Cloud Services, IBM Nordic

Kontakta oss

Christine Karlsson
Project Manager
070-265 67 88
christine.karlsson@idg.se

Mikala J Milling Hossy
Event Manager, IBM
+45 2880 4174
mikala@dk.ibm.com