Tack till alla ni som besökte It i skolan 2015!

Återigen slår It i skolan rekord – över 200 besökare inom offentlig och privat skolverksamhet, leverantörer till skolor och representanter från kommuner var på plats för att ta del av det allra senaste inom it i skolan!

Vi ses igen nästa år!

Är du intresserad av It i skolan 2016? Vi håller dig uppdaterad!

  • Du förbinder dig inte till någonting i detta läge och din e-postadress kommer inte att föras vidare till någon extern part.

Tack till alla inspirerande talare!

Program It i skolan 2015

8:30

Varmt välkommen!

09:00

Dagens moderatorer, Jörgen Lindqvist, chefredaktör Computer Sweden och Bo Nordlin, chefredaktör Upphandling24, inleder dagen

09:10

PUL i skolan – utmaningar och lösningar
Senaste nytt kring den dataskyddsförordningen. PUL i skolan, utmaningar och hur du löser dem.

Lotta Kavtaradze, jurist, PUL-akademin.

09:45

Mål: 100% Google
Malmö stad berättar om den IKT-strategi som ligger bakom upphandlingen av Googles Chromebooks och hur de lyckats lösa PUL-problematiken med användning av Apps-tjänsten.

Anders Malmquist, skoldirektör, Malmö stad

10:15

Välförtjänt kaffepaus!

10:45 Partnerpresentationer

Hur kan it användas framgångsrikt i skolan?
Digitala verktyg kan underlätta både undervisning och administration i skolan. It i skolan är inte i första hand en teknikfråga utan handlar om en förändringsprocess. Hur kan skolan förändras och dra nytta av moderna och smarta arbetssätt med hjälp av digitala verktyg? Vi presenterar hur elevernas lärande utvecklas samtidigt som pedagogernas roll stärks och underlättas.

Ann Hellenius, avdelningschef utbildningsförvaltningen, Stockholm stad & Fredrik Pantze, head of education, Tieto

Digital färdighetsträning som utvidgar läromedlen
Så kan extra färdighetsträning flyttas till en digital miljö. När det digitala är nära sammanknutet med det traditionella läromedlet och dess inlärningstakt, blir träningen både strukturerad och effektiv.  Som lärare får du god överblick och ett effektivt redskap för uppföljning. Eleverna får ett nytt sätt att träna på och de stimuleras och motiveras genom att uppgifterna anpassar sig efter deras individuella förmåga. Målgrupp åk 1-6.

Camilla Karlsson, Futuraskolan, & Fredrik Kennebäck, Sanoma Utbildning

11:10 Partnerpresentationer

Formativ bedömning med digitala verktyg
Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har lång erfarenhet av digitalisering. De såg tidigt ett behov av att digitalisera hela provsituationen och kontaktade därför DigiExam.  Tack vare den nya digitaliseringen slipper lärare en tung administrativ börda. Eleverna får jobba med verktyg de är vana vid och en del har till och med höjt sina resultat.

Lars Lingman, utvecklingsledare Stiftelsen Viktor Rydbers skolor, & Nima Marefat, vice vd, DigiExam

Skoldatorer i ett livscykelprogram
Med rätt upplägg från början blir investeringen trygg, effektiv och fri från strul. Lär dig fallgroparna och undanröj onödig administration. Exempelvis logistik vid skadehantering, återköp, anpassad försäkring och asset management i en miljöneutral operationell hyra.

Anders Bredby, senior KAM,  Acento Finance

11:35 Partnerpresentationer

Fullfölj digitaliseringen av din skola
Fullfölj digitaliseringen av din skola genom att ta ett samlat grepp kring det pedagogiska innehållet. En ny typ av digitala läromedel, interaktiva böcker, ger nya möjligheter. I takt med ökande investeringar i teknik väcks fler frågor om innehåll och pedagogik för att elevens nya dator eller surfplatta verkligen ska göra någon skillnad. En ny typ av läromedel, interaktiva böcker ger förbättrade förutsättningar för både elevernas och det kollegiala lärandet och ger lärarna möjlighet att jobba effektivare.

Martin Ljungström, key account manager, Gleerup Utbildning AB

Vad gör eleverna på nätet?
Pamela kommer att prata med utgångspunkt i .SE:s årliga rapport Eleverna och Internet 2014. Vad betyder internet för skolelever, vad gör de när de är på nätet och i vilken utsträckning används digitala läromedel i skolan?

Pamela Davidsson, chef för området statistik och fakta på .SE.

12:00

Mingellunch med härliga branschkollegor

13:00

Från teknik till resultat
Skolor får allt högre krav på sig att utveckla sin pedagogiska verksamhet digitalt. AcadeMedia genomför en viktig satsning på ”IT för bättre lärande” för att accelerera och stödja denna utveckling.

Parallellt med verksamhetens ökade fokus på användning av IT, drivs ett projekt för att säkerställa att utrustningen hanteras på ett optimalt och kostnadseffektivt sätt genom hela livscykeln från inköp, användning till avveckling. Resultatet är lägre kostnader och bättre kontroll.

Stefan Viklund, it-chef, & Petter Hallman, koncernansvarig för operationella förändringar, AcadeMedia

13:30

Ta it-tempen på din skola! Ett verktyg för att leda med it.
LIKA, it-tempen för skolan, är ett webbverktyg vars mål är att vara ett enkelt, konkret stöd för att underlätta för framför allt rektor i arbetet med att leda med IT. Det är ett självskattningsverktyg som resulterar i förslag på handlingsplan och prioriteringsområden. Över 350 rektorer runt om i landet valt att ”publicera” sina värderingar för att kunna arbeta kommunövergripande med resultatet. Johanna Karlén berättar hur verktyget används idag för verksamhetsförbättring.

Johanna Karlén, projektledare SKL och IKT-samordnare Lunds kommuns skolor

14:00

Släpp kontrollen och nå framgång!
Hur driver du en satsning på it i skolan som både tillgodoser huvudmannens krav och motsvarar personalens förväntningar samt hjälper eleverna att nå uppsatta mål och känna glädje i arbetet? Du vågar släppa kontrollen! Rektor Peyman Vahedi delar med sig av Ådalsskolan i Kramfors resa samt berättar om den senaste egenutvecklade satsningen, appen Course!

Peyman Vahedi, rektor, Ådalsskolan i Kramfors

14:30

Välförtjänt kaffepaus!

15:00

Skriva sig till läsning – och sen då? It som inkluderande verktyg.
Ulrika, pristagare i årets Guldäpple, och Jesper sammanfattar sin långa erfarenhet av skriva sig till läsning som undervisningsmetod och tittar på vad är nästa steg. Vilken väg framåt ska vi välja när det gäller att använda it som inkluderande verktyg i skolan?

Ulrika Jonson, specialpedagog, & Jesper Samuelsson, rektor, Vallaskolan i Södertälje

15:30

Eleverna har ordet!
Hör elevernas åsikt om fördelarna och nackdelarna med nya verktyg och it som pedagogiskt redskap.

15:45

Att utveckla skolan med it – en ledarskapsutmaning
”En dator per elev” är inte ett it-projekt utan ett förändringsprojekt. Eftersom förändringarna är genomgripande måste också kommuner/skolhuvudmän ta ansvar för resultatet, det går inte att bara beställa det. Men vad ska man göra, och vem ska göra det? Åke Grönlund diskuterar fem utvecklingsområden – digital literacy, lärraresurser, digital lärmiljö, ekonomi och ledarskap.

Åke Grönlund, professor, Örebro universitet

16:15

Jörgen Lindqvist, chefredaktör på Computer Sweden och Bo Nordlin, chefredaktör på Upphandling24, summerar dagen

16:25

Mingel med förfriskningar!

18:00

Tack för dagen och välkommen nästa år!

Tack till alla partners!

Kontakta oss

Christine Karlsson
Projektledare
Upphandling24
Telefon: 08 453 60 54

André Kisch
Försäljningschef
Computer Sweden
Telefon: 08 453 61 42

Lena Klaesson
Försäljningschef
Upphandling24
Telefon: 08 453 60 53

Dagens arrangörer

Upphandling24 är den ledande mediekanalen i Sverige för offentliga upphandlare

Offentliga sektorn är en målgrupp som upphandlar varor och tjänster för över 600 miljarder kronor varje år. Dessutom vänder sig Upphandling24 till leverantörer som aktivt arbetar med offentlig sektor som kund.
Upphandling24 servar sin målgrupp med papperstidning, webb, nyhetsbrev och konferenser.

Computer Sweden är nyhetskanalen för Sveriges it-beslutsfattare

Computer Sweden är i särklass störst i Sverige när det gäller nyheter, analyser och expertråd kring it, innovationer och affärer. Utöver event finns Computer Sweden som tidning, sajt, nyhetsbrev, podcast och mobilt.

 
uh24_cs_logo